zondag 28 september 2014

Yoghurtijsjes & Youtubers

Hé guys and girls,
Vandaag ga ik jullie iets vertellen over mijn favoriete toetje: yoghurt ijs. Het is lekker, gezond en makkelijk om te maken. Je kan zelf varieren in smaak, groote en kleur. het enige wat je nodig hebt om yoghurtijsjes te maken is fruit. Mijn  favoriet is mango-yoghurt ijs hieronder het recept.






Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 grote rijpe mango
- 125 gram witte basterdsuiker
- 0,5 liter yoghurt 
- 8 muntblaadjes als garnering 

Gerei
- snijplank
- mes
- blender
- 4 ijsstokjes/lepels
- diepvries
- bord

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pureer de stukjes in de blender en roer de suiker en de yoghurt door de puree. Schep het mengsel in de ijsvormpjes en doe in elk ijsje een stokje/lepel en laat het in het vriesvak bevriezen, dit duurt ongeveer 4 uur.  Serveer het ijs op een bord met de muntblaadjes

Zoals je ziet is het recept erg makkelijk hieronder een paar tips als je het met ander fruit wilt maken.
- Zorg dat het fruit rijp is anders wordt je ijs erg bitter
- Als je zoet fruit hebt als aardbeien voeg dan minder/geen suiker toe
- Neem altijd zacht fruit en geen appels of peren, Het harde fruit kan je blender kapot maken

Ik hoop dat je ijsjes erg lekker zijn. Het enige nadeel aan zelf ijsjes maken is dat je lang moet wachten. Maar daar weet ik wel wat op, Bekijk mijn favoriete youtubekanalen en de tijd vliegt!

1. Mascha BeautyGloss
Mascha heeft haar eigen succesvolle blog: BeautyGloss en op dit youtubekanaal post ze ieder dag een vlog. Een vlog is een kort filmpje waarin ze vertelt en laat zien waar ze vandaag mee bezig is/ aan werkt. Ook post ze elke zaterdag een tutorial waarin ze uitlegt hoe je bepaalde make-up mooi kan aanbrengen. Hieronder de link.
BeautyGloss

2. Ryan Higa (HigaNiga)
Ryan Higa heeft verschillende kanalen maar de populairste is nigahiga. Hierop plaatst hij grappige filmpjes met oplossingen voor rare problemen, beantwoord vragen van fans, maakt parodies (remake van een liedje waarin de artiest voor gek word gezet)van bekende liedjes en plaats hij zelf geschreven liedjes. Wil je een kijkje nemen op zijn Youtubekanaal? Gebruik de link hieronder.
NigaHiga

3. Feelinspiffy
Voor de loom fans onder ons dit is een geweldig kanaal met schattige loomfiguurtjes in de vorm van eten. Ook als je niet loomt is het leuk om dit kanaal met geweldige creaties. Hieronder een van mijn favoriete: de schattige marshmallows.
Wil je de creaties bekijken of iets gaan maken, met deze link kom je op haar kanaal.

Ik hoop dat je je hebt vermaakt hebt tijdens het wachten en nu kan je genieten van je ijsje. Ken je nog een youtubekanaal die geweldig is?Of een lekkere combinatie voor een ijsje? Zet het in de reacties

V






Geen opmerkingen:

Een reactie posten