zaterdag 20 september 2014

Hema & Hamburgers

Hè guys and girls,
Ik heb het erg druk met school, huiswerk maken en sporten. En ik heb nu ook een bijbaantje: een krantenwijk samen met mijn zusje. Daarom ga ik vanaf nu 2x in de week een blog posten. Op zaterdag en zondag. Ook ga ik mijn blogposts wat langer maken.

De Hema heeft een nieuwe collectie met leuke hebbedingetjes als usb-sticks, armbandjes en notitieblokken. Zelf ben ik erg fan van de Hema nagellak en goed nieuws, ook daar hebben ze een nieuwe collectie van. Ik ga mijn favoriete spullen van de collectie nog extra uitlichten.



De usb-sticks
Ze hebben nieuwe usb-sticks in de vorm van een rookworst, een tompouce, een legoblokje en Takkie, het hondje van Jip & Janneke. Ik vind hem zelf erg handig om bestanden mee te transporteren voor school. Ze hebben 8 gigabyte waardoor je er veel bestanden op kan zetten.

Lippenstift usb-sticks 8 GB - €8,-


De armbandjes 
De armbandjes van de nieuwe collectie worden in kleine cadeaudoosjes met mooie teksten verkocht. Je kan deze armbandjes voor jezelf, een jarige of een zieke kopen. Ze zijn verstelbaar in maar waardoor ze leuk zijn voor groot en klein.
  
Armbandje in cadeaudoosje - €4,-

Potloden
Hoewel potloden niet echt bijzondere of leuke cadeautjes zijn, word je toch gelijk verliefd op deze snoepjes van een potloden. Maar dit zijn potloden met een goed verhaal. De potloden worden gemaakt door een klein papier bedrijfje in Kathmandu,Nepal. Het bedrijf is opgericht om vrouwen in het door mannen gedomineerde Nepal werk te bieden. Zo hebben vrouwen hun eigen inkomen en kunnen ze bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en hun familie. De winst die met alle Return to Sender producten word gemaakt, word geïnvesteerd in lokale producenten en educatieve projecten.

Return to Sender potloden uit Nepal - €3,50
Nagellak
zelf houd ik erg van nagellak, maar ook voor meisjes die niet heel erg van nagellak houden is deze nagellak supercool. de nagellak van de collectie Chameleon zit er in  het licht heel anders uit dan in de schaduw en heeft geen vaste kleur. De collectie bestaat uit de kleuren: blauw, groen, goud, beige, paars en brons.


Chameleon blauwe nagellak - €3,75

Deegrollers
Als je van bakken houd is de nieuwe Hema collectie ook een aanrader, ze hebben mooie bakvormen, schattige koeksteekers en kleurrijke deegrollers. Zo kan je met stijl bakken en braden.
Mint deegroller - €6,-

Je kan al deze producten kopen in een van de Hema vestigingen of bij onderstaande Hema site.

En als we het dan toch over bakken en braden hebben dan gelijk een nieuw recept. Deze keer voor lekkere hamburgers. Als je vegetarisch bent, zoals ik , kan je een vegetarische hamburger kopen of het gehakt door vegetarisch gehakt vervangen.

Italiaanse hamburgers met verse salade voor 4 personen
benodigdheden
Voor de hamburgers:
- 500 g varkensgehakt
- ½ ui
- 40 gr vers witbroodkruim 
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix

Voor bij de hamburgers
- 4 hamburgerbroodjes
- ketchup, mayonaise, mosterd en pindasaus
- 4 augurken
- 1/2 krop sla 
- 1 tomaat
- 1 ui

Voor de salade
- 200 gr botersla
- 125 gr mozzerella
- 2 trostomaten
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 eetlepel olijfolie

Gerei
- mengkom
- glas
- vork
- hakmes
- snijplank
- lepel
- eetlepel
- koekenpan 



Bereiding:
Snij de 1/2 ui in kleine stukjes. Klop het ei los. Doe het gehakt, ei, ui, broodkruimels, Italiaanse kruidenmix en mosterd in een mengkom en meng alles goed. Zet het een 1/2 uur in de koelkast. Ondertussen kan je de salade maken: hiervoor snij je de trostomaten in blokjes en doe je die samen met de botersla in een kom. versnipper dan de mozzerella erboven en besprenkel het met de olijfolie en witte wijn azijn. Snij ook alvast de ui in ringen, de andere tomaat in plakjes en de augurken in kleine blokjes en verdeel deze over de 4 hamburgerbroodjes. Haal het gehaktmengsel uit de koelkast en verdeel het in 4en maak van alle 4 de delen mooie platte hamburgers.Bak ze dan in 4-5 minuten aan 2 kanten goed gaar en leg deze ook op de broodjes. Voeg daarna nog sla en sausjes naar eigen smaak toe. 
Eet smakelijk!!! 

De Italiaanse hamburger is ook erg lekker met frietjes

Veel plezier met winkelen bij de Hema en eet smakelijk als je het hamburger recept hebt uigeprobeertd. Heb je nog gerechten waarvan je een makkelijk recept wil? Zet het in de reacties!

V


Geen opmerkingen:

Een reactie posten