zondag 19 oktober 2014

Tape & Tiramisu

Hé guys and girls,
Een van mijn favorite middelen om iets snel te versieren is tape, en dan niet gewoon tape maar washi/masking tape met leuke patroontjes. Hieronder mijn 3 favoriete miniprojectjes met tape.

1. Maskingtape foto's
Als je geld wil besparen op fotolijstjes dan is dit de oplossing. Tape al je foto's en mooie plaatjes aan de muur met verschillende soorten tape. Je kan de foto's en plaatjes gewoon aan de muur tapen of je kan er nog leuke vormpjes omheen maken. Ook handig als je ze zat bent haal je ze gewoon van de muur zonder achterblijvende gaten. 



2. Wandkalender 
Als je vaak afspraken vergeet of geen gaten mag maken in de muur is deze wandkalender een uitkomst. Met tape maak je eerst de vierkantjes voor elke dag en daarna kan je met dunner tape de datum erin plakken. Je arspraken en/of huiswerk kan je er met post-its makkelijk bij plakken en weer verwijderen. 

3. Muur silhouet 
Dit is echt iets voor mensen die continue van verandering houden, want als je wilt kan je elke dag het silhouet op de muur veranderen. Zo kan je jouw kamer binnen een dag van stoer naar schattig veranderen en weer terug. Ook als je jouw muur weer leeg wilt is dit zo gedaan en de tape laat geen resten achter.

Nu je een leuk idee hebt opgedaan met tape heb je nog wel tape nodig, je kan deze krijgen bij de meeste hobby winkels maar ik heb voor jullie vast een paar leuke uitgekozen.
kraft tape - Hema - €2,00
washi tape paarse bloemen - washitape.nl - €2,49
masking tape stich red - http://www.masking-tapes.nl/ - €2,95

Ik hoop dat je projectjes mooi zijn geworden maar als tapen niks voor jou is dan hieronder ook nog een leuk recept voor de keukenprinsessen onder ons.
Voor 6 personen
Ingrediënten
- 6 eidooiers (eigeel)
- 150 gr suiker
- 500 gr marscapone 
- 40 lange vingers
- 30 cl sterke gezoete koffie
- 2 eetlepels bittere cacao 
Benodigdheden
- 2 kommen  
- Garde 
- 2 eetlepels
- Weegschaal
- Koelkast 
- Ovenschaal 
- Koffiezetapparaat 

1. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de marscapone toe zodat er een soepele room ontstaat 
2. Doop de biscuits in de koffie en leg ze in een oven schaal. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits. Leg er nog een laag in koffie gedrenkte biscuits op en verdeel er daarna de rest van de room er over
3. Strooi er cacao overheen en zet het minimaal 2 uur in de koelkast
4. Eet smakelijk!
Heb je het al vaker gemaakt? Gebruik rond de sinterklaas tijd dan eens pepernoten of speculaasjes in plaats van lange vingers.

Ik hoop dat je tiramisu goed is gelukt! En je tape creaties mooi zijn. Heb je nog leuke washi/masking tape tips of vragen? Zet het in de reacties

V








Geen opmerkingen:

Een reactie posten