zondag 26 oktober 2014

Lille

Hé guys and girls,
Gisteren ben ik naar Lille geweest, en daarom vandaag een special over deze mooie stad. Ik begin met wat algemene informatie over Lille.

Lille (ook wel Rijsel genoemd) ligt in Noord/Frankrijk en is 2,5 uur rijden vanuit de randstad. 
Lille is makkelijk bereikbaar met de trein, de auto, het vliegtuig en zelfs met de boot! Ze betalen in Lille net als de rest van Frankrijk met de euro. In Lille word vooral Frans gesproken maar met Engels kom je ook ver.



In Lille is veel te doen, dingen als musea tot shoppen, er is voor ieder wat wils. Hieronder 5 leuke en mooie bezienswaardigheden in Lille.

1. Het opera van Lille
Het opera van Lille is niet zomaar een gebouw waar mooie concerten worden gegeven, het is een mooi oud gebouw maar is gemaakt in de 20e eeuw. Het is het echt waard om even langs te gaan.
Adres: 2 Rue des Bons Enfants, 59001 Lille, Frankrijk
2. La place du général-de-Gaulle
Dit centrale plein van Lille (ook wel La grande place genoemd) is een ontmoetingsplaats voor bewoners van Lille en een goede plaats om te lunchen voor toeristen door de vele terrasjes. Aan dit plein staat ook het oude beursgebouw.
 3. Het oude beursgebouw
In het oude beursgebouw zit de belfort van de kamer van koophandel. Maar behalve dat dit gebouw zo belangrijk is, is het ook een geweldig mooi gebouw. Het is het zeker waard te bezoeken al is het alleen maar omdat je erlangs loopt al je op La grande place bent.
Adres: La grande place
4. Galerie Lafayette 
Galerie Lafayette is het bekendste en grootste warenhuis van Frankrijk. Daarom kan in Lille er ook geen exemplaar ontbreken. Lafayette is niet het goedkoopste warenhuis maar ook met weinig geld kan je er mooie spullen vinden, in bijvoorbeeld de uitverkoop afdeling.
Adres: 25-31 Rue de Béthune, 59000 Lille, Frankrijk
5. Euralille
Euralille is een groot winkelcentrum in het centrum van Lille. Ze hebben hier grote internationale winkles zoals Hollister en typisch Franse winkels zoals Petit Bateau. Ook hebben ze hier restaurants en supermarkts waar je kan eten. Euralille heeft meer dan 200 winkels.
Adres: 100 Centre Commercial, 59777 Euralille, Frankrijk

Ik hoop dat je deze special over Lille leuk vond, laat maar weten waar je nog meer een special over wilt zien.

V






2 opmerkingen:

  1. Super leuk! Ik zou wel een special willen zien over Leiden. Kunenn we misschien samen maken haha. Xx :) ly <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk we moeten snel weer afspreken dan kunnen we hem maken

    BeantwoordenVerwijderen