zondag 12 oktober 2014

Appelflappen& Agenda's

He guys and girls,
Vandaag wil ik mijn zelfbedachte recept voor appelflappen met jullie delen. Ik heb het al geprobeerd en ze zijn dus niet dodelijk :) De appelflappen zijn het lekkerst vers uit de oven en als je voor een echt heerlijke traktatie gaat met wat vanille-ijs.
Appelflappen recept voor 4 appelflappen


Ingrediƫnten:
- 4 velletjes bladerdeeg (ontdooit)
- 1 appel
- 4 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 handje rozijnen
- 1 bekertje warm water
- 1 ei
Benodigdheden:
- eetlepel
- vork
- 2 bekertjes
- kom
- snijplank
- schilmesje
- oven
- bakplaat
- bakpapier



1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel dan in kleine blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm. Doe de blokjes in de kom.
2. Doe de rozijnen in de beker warm water en laat ze weken. Voeg 2 eetlepels suiker en de kaneel toe. Doe ook de rozijnen erbij
3. Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de velletjes bladerdeeg op. Vul de helft van elk velletje met het appelmengsel maar houd aan de rand een 1/2 cm over
4. Kluts het ei in een bekertje los met een vork. Smeer met een keukenkwastje de randen van het bladerdeeg in en vouw de appelflappen dicht. Maak met je vork afdrukjes in de rand zodat de appelflappen goed dicht blijven zitten
5. Smeer ook de bovenkant in met ei en besprenkel de bovenkant met suiker, een 1/2 eetlepel per appelflap. Doe ze daarna op 175 graden 10 a 15 minuten in de oven.
6. Haal de appelflappen na 10 a 15 minuten uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Eet smakelijk



Appelflappen zijn ook een leuk en makkelijk gerecht om voor een filmmiddagje, picknick of buffet te maken. En hoe onthoud je dit soort afspraken? In je agenda natuurlijk! Maar een agenda hoeft niet alleen praktisch te zijn, ze kunnen ook heel mooi zijn hieronder 3 agenda's in verschillende stijlen.

1. De ByDanie agenda
Dit agenda is voor echte fashionista's, het staat vol met outfit inspiratie en mooie tekeningen van Danie Bles zelf. Ik heb dit agenda zelf en hij bevalt me erg goed.
ByDanie agenda - €16,95 - ByDanie agenda bestellen

2. DIY Good Vibes agenda
Dit is een agenda voor creatieve en wispelturige types, want met dit agenda kan je de cover zelf wisselen. Je kan er foto's, mooie plaatjes en quotes in doen.
DIY Good Vibes agenda - €8,99 - DIY Good Vibes agenda bestellen

3. Fab agenda
Dit grijze agenda is stoer maar door de hartjes en sterretjes ook cool en lief. Dit agenda is niet overal verkrijgbaar, daarom ben je waarschijnlijk de enige in jouw klas met dit agenda. 
Fab agenda - €14,95 - Fab agenda bestellen

Ik hoop dat je lekkere appelflappen hebt gemaakt en een leuk agenda hebt om al je afspraken bij te houden. Mail je ervaringen met de appelflappen naar thatslifebyv@hotmail.com of zet ze in de reacties.

V








Geen opmerkingen:

Een reactie posten