vrijdag 18 december 2015

Recent book favourites

Hey guys and girls,
Nu ik vakantie heb ben ik weer aan het lezen geslagen. Ik heb de afgelopen tijd dus veel boeken gelezen en hier zijn mijn favorieten:

1. Finding Audrey - Sophie Kinsella 
Dit boek gaat over Audrey, ze heeft heel erg last van paniekaanvallen. Het is zo erg dat ze niet meer het huis uit kan, niet naar de supermarkt, niet naar school. Ze kan zelfs niet meer haar zwarte zonnebril afdoen, te bang om oogcontact te maken. Als haar broers vriend Linus in haar leven komt krijgt ze langzaam weer zin om naar buiten te gaan. Plotseling lijkt het weer mogelijk om een normaal leven te lijden.

Ik vind dit boek vooral mooi omdat de andere kant van paniekaanvallen word beschreven. De kant van degene die paniekaanvallen heeft. Er wordt beschreven wat ze denkt, hoe ze zich voelt en waarom ze de dingen doet die ze doet.





2. Wat te doen met 8 miljoen? - Keren David
De  16-jarige Lia wint de jackpot van 8 miljoen. Maar met al dit geld komen ook veel problemen. Wie zijn haar echte vrienden? Wat doe je als je rijker bent dan je ouders? Kan je zomaar met geld strooien? En dan is er ook nog de mysterieuze Raf die steeds vaker Lia's pad kruist. Is dat toeval?

Ik heb dit boek al een tijdje maar ben nooit eraan toegekomen om het te lezen. Maar toen ik begon met lezen kn ik niet meer stoppen. Het is een super leuk en grappig boek. 






3. Pieces of sky - Trinity Doyle
Lucy's leven was altijd gemakkelijk: hoge cijfers, beste zwemmer van haar staat en ze leefde in een klein kust plaatsje met haar ouders en haar broer Cam. Als haar broer overlijd staat haar leven stil, ze stopt met zwemmen, gaat alleen naar buiten voor school en heeft zo min mogelijk contact met de buiten wereld. Ze is erg aangetrokken tot haar broers vrienden Ryan, Simmo en Steffi. Maar hoe meer ze met hun omgaat hoe meer vragen ze gaat stellen: Was het zelfmoord of een ongeluk? Hoe is Cam overleden? Was er niemand die het heeft gezien? Als Lucy opzoek gaat naar antwoorden ontdekt ze meer dan ze verwacht: over Cam, haar familie en haarzelf.

Pieces of sky is dit jaar uitgekomen en het eerste boek van de jonge schrijfster Trinity Doyle. Het is een erg spannend boek omdat je langzaam kleine stukjes te weten krijgt over Cam's dood. Ook is he interessante om te zien hoe verschillende mensen met Cam's dood omgaan. Dit boek heb ik in 1 dag gelezen en is mijn favoriete boek van deze 5. 





4. Girl online on tour - Zoe Sugg
Als Noah Penny meevraagt op zijn muziektour door Europa kan ze niet wachten om tijd met haar vriendje door te brengen. Maar hebben ze tussen alle shows, repetities en busritten met de hele band nog wel tijd voor elkaar? En is Penny wel geschikt voor het leven op een tour? Ze mist haar familie, vrienden en haar blog. Kan ze balans vinden tussen haar leven en het leven op tour?

Dit boek is het vervolg op Girl Online. Je zou dit boek ook kunnen lezen zonder het eerste boek gelezen te hebben maar het is duidelijker als je eerst Girl Online leest, veel characters komen terug in het tweede boek.
Ik vind dit boek persoonlijk leuker dan het eerste deel, in dit boek is er meer actie en spanning. Het bijzondere aan dit boek is hoe goed alle emoties worden beschreven.




5. Dansen tussen de sterren - Sarah Rubin
Casey danst de hele dag op haar oude, versleten sportschoenen. Ze zit niet op balletles want daar is geen geld voor, maar dat weerhoudt haar niet om haar dromen na te jagen. Ze krijgt de kans om auditie te doen voor Vicky's balletstudio in New York. Maar heeft ze wel genoeg geld om naar New York te gaan? En heeft ze nog een kans nadat ze haar auditie heeft verpest? En is ballet eigenlijk wel de juiste dansstijl voor haar?

Dit verhaal speelt zich af in de vorige eeuw maar is heel modern geschreven. Het is een mooi verhaal over vriendschap, dromen, familie, verwaande balletmeisjes en natuurlijk dansen.


Ik kan jullie al deze boeken aanraden, veel leesplezier!

V







Geen opmerkingen:

Een reactie posten