zaterdag 8 november 2014

Disneyfilms & Donuts

Hè guys and girls,
Omdat ik afgelopen week mijn 1000e pageview heb gehad, vandaag een feest blogpost! Dat betekend dat 2 van mijn favoriete dingen aan bod komen: Disneyfilms en donuts.
1 kaarsje voor de 1000 pageviews 

Ik begin met de disneyfilms. Ik vins ze bijna allemaal geweldig en zal ze altijd leuk blijven vinden. Maar toch heb ik 7 favoriete. En ja 7 is niet echt een mooi rond getal, maar wel mijn lievelingsgetal!
Mijn 7 favoriete Disneyfilms:



1. Lilo&Stitch 
Deze film keek ik al toen ik heel klein was en ik was opslag verliefd. Het is niet alleen grappig en mooi gemaakt, maar het heeft ook een verhaal met een betekenis: Namelijk dat Lilo, een klein meisje, neemt het buitenaardse wezen Stitch in huis. Ze krijgen een hele sterke vriendschap en wat andere ook van Stitch zeggen ze laat Stitch nooit alleen. 
2. The incredibles
The incredibles gaat over een familie met superkrachten, terwijl de ouders er vaak niet zijn omdat ze de wereld moeten redden komen de kinderen erachter dat ook zij superkrachten hebben en niet alleen hun ouders. Dit leverd hilarische momenten op waarbij ze op school, in de supermarkt en thuis proberen om te gaan met hun superkrachten.
3. Peter Pan
Peter Pan is een klassiek verhaal over een jongen die niet wil opgroeien. Elke avond neemt hij Wendy en haar broertjes en zusjes mee naar Nooitgedachtland, al vliegend laat hij hun al de mooie plekjes daar zien. Ze kunnen vliegen door het elfensyof van zijn elfenvriendinnetje Tinkerbell. Deze film laat goed zien dat je moet genieten van je jeugd want het is zo voorbij. 
4. Aladdin
Aladdin was een van mijn 1e kennismakingen met het midden-oosten. Je leert onbewust heel veel over de godsdienst, architectuur, keuken en kleding. Hoewel je veel leert is het net als andere disneyfilms interessant en met een mooi liefdesverhaal. En de mooiste wensen komen uit door de blauwe geest ook al lopen de wensen niet altijd goed af.....
5. Ratatouille
Ook deze film is een film met een boodschap: Vertrouw in jezelf! Het is prachtig hoe ze deze boodschap in een kinderfilm hebben geweven. De film gaat over een jongeman die graag wil koken, maar het probleem is dat hij dit echt niet kan. Als hij stage gaat lopen bij het beste restaurant van Parijs krijgt hij onverwachte hulp van een muis. Deze muis zit onder zijn koksmuts en trekt aan zijn haar om hem als trekpop te besturen. Maar dit loopt niet helemaal goed af en ze krijgen heftige ruzies.

6. Pinocchio 
Pinocchio is een oud verhaal en een klassieke film. Het gaat over een man die houten poppen maakt maar dan op een nacht komt een van zijn poppen tot leven. Deze pop genaamd Pinocchio leidt een eigen leven maar is niet zo slim. Daarom geeft de poppenmaker hem een geweten: Japie Krekel. Pinocchio gaat op een zoektocht en toont zijn moed en loyaliteit, en dit is nodig om een echte jongen te worden. 
7. Up
Deze vrij nieuwe disneyfilm gaat over een geweldige vriendschap tussen een jongen en een oude man. Samen proberen ze de droom van de oude man en zijn overleden vrouw waar te maken. Dit gaat met veel moeite en hindernissen en uiteindelijk is het niet wat ze ervan verwachtten. Maar ondertussen hebben ze een goede vreindschap opgebouwd.

Dit zijn mijn favoriete disneyfilms en ik heb zo allemaal op DVD, zo kan ik ze altijd kijken. je kan deze films allemaal bestellen op www.bol.com.
Maar als je een film kijkt heb je ook lekker eten nodig, en daarom hieronder een leuk recept voor donuts!
Recept voor donuts
Benodigdheden:
- theelepel
- 2 glazen 
- 2 kommen
- mixer 
- schone theedoek 
- deegroller
- ronde uitstekers 
- steelpannetje
- houten lepel 
- frituur
- brede spatel 
- rooster
- bakplaat 
Ingrediënten:
- 2 eieren 
- bakboter 
- 150 gr boter 
- 625 gr bloem 
- 250 gr poedersuiker
- 60 ml heet water 
- roze kleurstof
- sprinkels 
- 1 liter plantaardige olie om te frituren 
- 1,5 theelepel vanille-extract 
- 2 zakjes (7 gr) gedroogd actief bakkersgist - 350 gr lauwe melk- 1 tl zout - 60 ml warm water - 100 gr suiker

  1.  Strooi de gist in het warme water en laat het 5 minuten staan totdat het gaat schuimen.            
  2. Doe het gistmengsel, melk, suiker, zout, eieren, 75 gr boter en de helft van de bloem in een grote kom en roer met een mixer of houten lepel 2 minuten door. 
  3. Klop de resterende bloem er beetje bij beetje door totdat het deeg niet meer plakt aan de kom. Kneed het deeg in 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. 
  4. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af. Zet het op een warme plaats en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Het deeg is klaar als het een beetje terugveert wanneer je het indrukt. 
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het voorzichtig uit tot een plak met een dikte van 1 cm. Prik er met een rond vormpje donuts uit en laat ze wederom rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dek ze lichtjes af met een doek.
  6. Smelt de resterende boter in een steelpannetje op middelmatig vuur. Roer de poedersuiker en vanille-extract erdoor tot een glad mengsel. Zet het vuur uit en roer lepel voor lepel het hete water erdoor totdat de glazuur dun maar niet waterig is. Zet weg.                                        
  7. Verwarm in een frituur of zware pan de olie tot 175 graden Celsius. Laat de donuts in de hete olie glijden met behulp van een brede spatel. Keer de donuts om als ze boven komen drijven. Frituur de donuts aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de olie en laat ze op een rooster uitlekken.
  8. Doop de donuts in de glazuur als ze nog warm zijn en leg ze op een rooster zodat het teveel aan glazuur eraf kan lopen. Leg een bakplaat onder het rek zodat zodat je het afgedropen glazuur kunt opvangen en minder hoeft schoon te maken.

Ik hoop dat je een leuke filmmiddag hebt en dat je donuts goed gelukt zijn. En zet in de reacties wat jou lievelings disneyfilm is.

V










1 opmerking: