zaterdag 28 november 2015

Look at the bright side #1

Hey guys and girls,
Vandaag de 1e post van de nieuwe serie: look at the bright side. Het is een serie, waar ik in dingen die misschien niet zo leuk zijn, 10 positieve dingen probeer te vinden. Dit helpt om jou (en vooral mij) positief te houden.

Vandaag begin ik met een onderwerp die voor mij heel erg persoonlijk is: lange afstand vriendschappen. Ik ben een paar maanden geleden naar Australië verhuist en mis al mijn vrienden natuurlijk heel erg. Dus laten we snel 5 positieve dingen zoeken in deze situatie.

1. Elke keer als je elkaar spreekt heb je veel te vertellen
Als je jouw vrienden elke dag op school ziet kan je elkaar altijd alles vertellen, wat natuurlijk ook fijn is. Maar als je elkaar niet zo heel vaak ziet, heb je elke keer heel veel te vertellen en raak je nooit uitgepraat!

2. Je realiseert je hoe belangrijk jouw vrienden voor je zijn
Als je jouw vrienden vaak ziet realiseer je niet echt dat deze mensen zo belangrijk voor je zijn. Als je ze moet missen merk je pas hoe belangrijk ze zijn.



3. Je ontdekt wie je echte vrienden zijn
Alleen je echte vrienden zullen moeite doen om contact met je te houden. Het kan soms moeilijk zijn om sommige mensen te laten gaan maar het is het niet waard om heel veel energie in iemand te steken als zij het niet op kunnen brengen om jou ook aandacht en tijd te geven.

4. Je vindt niks meer vanzelfsprekend en wordt dankbaar voor veel meer dingen
Als jij dichtbij jouw vrienden woont, vindt je het waarschijnlijk vanzelfsprekend dat je elkaar vaak ziet, met elkaar communiceert via social media en makkelijk contact kan houden. Als je ineens aan de andere kant van de wereld zit worden al deze dingen minder vanzelfsprekend en ga je alle kleine dingen meer waarderen.

5. Alle momenten die je wel samen hebt zijn dierbaar
Omdat je niet veel tijd met elkaar kan doorbrengen geniet je meer van de tijd die je wel met elkaar hebt.

En om het af te maken, eindigen we het met een quote (jaja daar gaat ze weer met haar quotes).
distance:


XXX

V

1 opmerking: